uodporniłam się od postu przerywanego, czyli 8h okno, gdzie jem i 16h nic, poza woda, powiem Ci szczerze Kamilu, ze moglabym jesc wiecej, ale nie jestem w stanie, tluszcz mnie bardzo syci, gramatura miesa czy ryby 200g z dodatkową łyżką klarowanego masla/smalcu do warzyw tez olej kokosowy, maslo klarowane, do salatek oliwa z oliwek jakies [...]
Dziś to samo co wczoraj czyli. 1.omlet z bananem,jablkiem + truskawki 2.3 jajka,2 kabanosy z kurczaka 3/4/5. Kasza jęczmienna wiejska,kurczak, wczoraj smalec z gęsi dziś masło klarowane.
[...] z oliwek za najlepszy tłuszcz do smażenia. Jest tłuszczem dobrym (i śmio m,ożna na niej smażyć), niewspołmiernie lepszym niż oleje kukurydziany, sojowy czy słonecznikowy, ale nie koneicznie bardziej odpornym na termooksydatywne zmiany niż smalec, masło klarowane czy zwłaszcza olej kokosowy. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2013-07-10 18:35:44
[...] Jeśli olej rzepakowy, to jakis "kujawski" czy inny z masowej produkcji, to tez kiepsko. Dobry jest rzepakowy zimnotłoczony, natomiast nie nadaje się do smażenia. Do smażenia masło klarowane, smalec, olej kokosowy. Daj też tłuste mięsa, awokado, orzechy, oliwę. To nie działa tak, że tłuszcze roślinne sa dobre, a zwierzęce złe. Trzeba dbać o bilans [...]
1 z rzepakowego bym zrezygnował jak już to oliwa z oliwek lub rzepakowy nierafinowany tłoczony na zimno a jak on służy do usmażenia jajek to lemiej masło klarowane lub kokosowy 2 ten łosoś fajnie nie wygląda raz na tydzien ok a tak to lepiej unikać dobrą rybą nie jest. 3 jak wpisujesz to wpisuj mięso przed obróbką 150g ta pierś warzy surowa czy [...]
Dieta całkiem ok ;) Nie bój się węgli na kolację, to mity co się o nich mówi. Mięcho wymieniaj na tłuste ryby, podroby i tłustsze mięsa. Możesz też dorzucić olej kokosowy, czy masło klarowane. Warzywa jadasz? Jeśli tak to w misce warto je zaznaczyć (na 0g) wliczasz tylko w większej ilości korzeniowe, strączki, ziemniaki i awokado.
[...] i pod to dostosowywać swoje posiłki. Mam pytanko, mogli byście mi pokazać na przykładzie jak wy to obliczacie? Ja np. mam dziś karkówka 200 g, kurczak 200 g, oliwa 30 g, masło klarowane 15 g, 4 jajka , 25 g orzechy laskowe i 25 g orzechy włoskie. I to są wszystkie tłuszcze z dzisiejszego mojego dnia. Jak się za to zabrać? ps. no i mowiąc o [...]
to niech smazy na oleju ktory sie do tego nadaje i jest zdrowy, jak chocby olej kokosowy. Ponadto maslo klarowane, smalec. rano mogą byc jaja- w formie omletu z platkami, lub dodatkowo do owsianki np. na twardo/jajecznica, mozesz orzechow dorzucic do owsa. bulki pszenne sie do nczego nie nadają, jesli pieczywo- razowiec. co do slodyczy- nie [...]
Masła też nie jesteś w stanie wprowadzić? :) Masło klarowane jest bardzo dobre do smażenia. A smalec wbrew pozorom ma bardzo neutralny smak i da się nałożyć minimalną ilość (ja kostką smaruję patelnię) a po za tym przede wszystkim źródłem zwierzęcych tłuszczy jest tłuste mięso.- karkówka, szynka, schab.
Białko masz z większości - nabiału. Wymień to na ryby i mięcho. Nabiał zostaw w jednym posiłku, nie w 4. Wrzuć olej kokosowy, tłuste mięsa, ryby, masło klarowane, warto dorzucić też awokado. Wymieniaj ryż biały na basmatii, paraboliczny, masz pełno rodzajów kasz, ziemniaki, owoców brak, warzyw. Edit.: Podbij tłuszcze bo mało ich. Wrzuć tam około [...]
Nie wiem co jest tym smakiem truflowym, prawdziwe trufle czy chemikalia. Jezeli jest czyste to ok. Ja kiedys sama robilam smakowe oliwy, bralam czosnek, galazke rozmarynu, chili i oliwe dolewalam. Po kilku dniach naciagniecia, nic tylko pic :) A orzechy? A maslo klarowane, zwykle rowniez?
Do smażenia mięsa spoko smalec, albo masło klarowane - na bogato. Jakim mięsem zastąpić kuraka? Po pierwsze z kuraka masz udka. Masz indyka. Masz swinioka. Na bogato - wołowinę lub królika. Do tego masę ryb, tuńczyka jeść tyle to można sfiksowac.
[...] 1650 w drugi? Tak czy siak za mało. 1800 kcal 120 białko/150 ww reszta tłuszczu - tak na początek mnie się wydaje. Na oleju rzepakowym nie smaż, lepiej się do tego nadaje kokosowy, masło klarowane czy chociażby zwykły smalec I w miarę możliwości staraj się przedkładać warzywa świeże, mrożone (czy suszone w przypadku fasoli) nad puszkowane :-)
to ewentualnie moglabym dorzucic maslo klarowane lub smalec do swojej diety i wyrzucic np tunczyka na rzecz innego mięcha tłustego i oczywiscie usunę ten nieszczesny chleb reszta jest ok? kalorycznosc jest w porzadku?
masło klarowane albo ten olej kokosowy obojętnie jaki czy masz jakiś konkretny ? węgli jem tyle co z tej diety myślę ze to nie dużo jak 100 g kaszy/ryżu/makaronu zjem 2x dziennie + reszta. Ważne żeby spalić tego fatu trochę bez straty mięsa. A minus taki ze nie bd biegał na zewnątrz, jedynie orbitrek,rowerek 15 min po tren + wiadomo dobry trening [...]
[...] szynki wieprzowej bez kości marynatę robisz sól, pieprz, zioła i 2-3 dni niech sobie tak w lodówce nasiąka, później pieczesz w piekarniku ) i szynka pełnowartościowa bez ulepszaczy ;-) Tłuszcze ogólnie wymieniaj, czerp z jaj, tłustych mięs, ryb, awokado jeśli lubisz, podroby, orzechy, oliwa z oliwek owszem, olej kokosowy, czy masło klarowane.